In het najaar van 2015 hebben we het kantoor van Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland mogen voorzien van zonnepanelen. Zij zijn daarmee één van de eerste organisaties in Waddinxveen, die op deze manier aan energiebesparing doet. Een informatiepaneel geeft weer hoeveel energie de panelen leveren. Medewerkers en bezoekers kunnen op elk moment van de dag zien hoe hoog de energiebesparing is en wat de gerealiseerde vermindering van de CO2 uitstoot is.

De 192 geplaatste zonnepanelen leveren gemiddeld zo’n 45.000 kWh per jaar aan groene stroom. Op basis van het gemiddelde verbruik van een huishouden komt dit neer op een teruggave van energie aan 13,4 huishoudens. In circa 10 jaar zijn de investeringskosten terugverdiend.

In de toekomst zal de woningcorporatie ook andere complexen laten voorzien van zonnepanelen. Zo zijn we ondertussen gestart op het dak van de Zuidrandflat in Gouda en wordt later in 2016 het seniorencomplex bij het Anne Frank Centrum in Waddinxveen vorzien van PV-panelen. Totaal zijn dat 880 zonnepanelen. Een aardige klus, zeker als je weet dat bijvoorbeeld de Zuidrandflat maar liefst 25 meter hoog is!

Project details

Opdrachtgever

Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland

Locatie

Waddinxveen

Samenwerkende partijen

Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland

Technieken

Elektra

PV-panelen

Zonnepanelen

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!