Verbeter de leefkwaliteit van uw woning

Met warmteterugwinning via een Wtw-unit of -installatie bespaart u niet alleen energie en kosten, u verbetert ook het leefklimaat in uw huis.

Wat is warmte terugwinnen?
In een warmteterugwininstallatie (Wtw-unit) wordt de warmte van afgevoerde lucht overgedragen aan aangevoerde buitenlucht. Deze warmte zou anders verloren gaan, maar met een Wtw-unit kunt u zo aanzienlijk besparen op uw energieverbruik en draagt u direct bij aan het milieu.

Hoe werkt een Wtw-unit?
Uit de verschillende ruimtes van uw woning wordt lucht afgezogen. De gebruikte binnenlucht gaat naar buiten en verse buitenlucht naar binnen. De af te voeren warme binnenlucht wordt door een warmtewisselaar in de Wtw-unit geleid, waardoor de aangevoerde buitenlucht wordt verwarmd voordat deze in de woning komt.

De warmtewisselaar verwarmt buitenlucht van -10,7 graden op tot 17,7 graden en koelt afvoerlucht af tot 2,7 graden Celsius. De voorverwarmde of afgekoelde lucht wordt alleen in de verblijfsgebieden geblazen, omdat u hier vaker verblijft dan bijvoorbeeld in een garage.

Ook Wtw voor uw douche!
Voor uw douche is er ook een warmteterugwinunit. Dit systeem gebruikt de warmte van het wegstromende, verwarmde douchewater om koud leidingwater op te warmen.

Wilt u vrijblijvend meer weten? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Wij nemen dan contact met u op.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!