Sinds 1923

Al vier generaties lang installatie techniek in de regio

In 1923 richtte Maarten Lok loodgietersbedrijf M. Lok op. Daarmee is een lange historie begonnen en is ondertussen een telg uit de vierde generatie tot de directie toegetreden.

Met een badkuip op de handkar naar Gouda
Op dertienjarige leeftijd stapte de zoon van Maarten, Roel, het bedrijf binnen. Nog maar net de lagere school doorlopen werd Roel achter de handkar gezet om bestelde artikelen bij klanten af te leveren. Hij heeft zelfs eens met een loodzware badkuip op de handkar van Bodegraven naar Gouda gelopen.

Ondernemen tijdens de oorlog
Tijdens de tweede wereldoorlog was Roel drie jaar lang uit de onderneming omdat hij zijn dienstplicht op Java in Indonesië moest vervullen. De bedrijfsactiviteiten stonden tijdens deze periode op een laag pitje en bestonden voornamelijk uit het fabriceren en onderhouden van noodkachels. Deze werden vervaardigd uit Amerikaanse voedselblikken die werden omgesmeed. In diezelfde periode werd een eerste auto aangeschaft. Onze accountant van die tijd voorspelde dat wij na deze investering snel failliet zouden gaan. Het tegenovergestelde was het geval: het was de eerste aanzet tot verdere groei.

Groeien tot 60 werknemers
In de jaren 50 groeide Lok tot een toonaangevende installatiebedrijf. Het pand aan de Spoorstraat 15 werd bij het al in gebruik zijnde Spoorstraat 14 betrokken en in 1957 nam Roel Lok het bedrijf over van zijn vader. De jaren daarna groeide het bedrijf gestaag door. Met name door de installatiewerkzaamheden in de woningbouw nam Lok in de jaren ’70 een snelle vlucht en groeide uit tot een bedrijf met vijfendertig werknemers.

Door de algehele recessie van begin jaren tachtig is Lok B.V. zich meer gaan richten op het totale installatiewerk, waarbij de verschillende installatiedisciplines door één bedrijf kon worden uitgevoerd. Sinds 1989 hebben Roel zijn zoons Maarten, Hans en Roel het bedrijf overgenomen. Sinds 2014 is Roelof Lok, de vierde generatie, tot de directie toegetreden. In 2016 volgde ook Arjen Lok zijn voorbeeld. Inmiddels is Lok Techniek gegroeid tot een bedrijf met ongeveer zestig werknemers in 2016.

Overzicht van belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Lok Techniek

1923: Oprichting M. Lok Loodgietersbedrijf

1957: Zoon W.R. Lok neemt het bedrijf van M. Lok over

1974: Verhuizing naar de Broekveldselaan 11

1989: Zonen Maarten, Hans en Roel nemen het roer van hun vader over

2000: Oprichting van Lok Elektrotechniek

2008: Verzelfstandiging Lok Elektrotechniek

2012: Samengaan van Installatiebedrijf Lok en Lok Elektrotechniek onder de naam Lok Totaaltechniek

2012: Overname klantenbestand Installatiebedrijf Van Waveren

2013: Overname klantenbestand Installatiebedrijf Walraven & Zn

2014: Roelof Lok (vierde generatie Lok) treedt toe tot de directie

2016: Arjen Lok (vierde generatie Lok) treedt toe tot de directie

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!